Kanapki z Pastą z Awokado i Pomidorem

4.3/5 - (Ocen: 3)
Kanapki z pastą z awokado i pomidorem

Wskazówki

10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 510 kcal \ B-12 g \ T-24 g \ W-56 g \ BŁ-16 g

Składniki

  • Chleb żytni na zakwasie – 4 kromki (100 g)
  • Rukola – 2 garście (40 g)
  • Awokado – 1 sztuka (140 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Płatki chilli – do smaku
  • Pomidor – 1 sztuka (170 g)
  • Kiełki brokuła – 1 łyżka (8 g)
  • Czarnuszka – 1 szczypta

Przygotowanie

Pieczywo pokrój na kawałki. Każdy kawałek obłóż awokado rozgniecionym z płatkami chili, pieprzem, solą. Dołóż rukolę, pokrojone w plastry pomidory i kiełki brokuła. Posyp czarnuszką.

Kanapki z pastą z awokado i pomidorem to pomysł na szybkie i smaczne śniadanie lub kolację. Nadają się też na posiłek do pracy lub szkoły.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.3/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz