Wskazówki
10 minut
1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji: 510 kcal \ B-12 g \ T-24 g \ W-56 g \ BŁ-16 g
Składniki
- Chleb żytni na zakwasie – 4 kromki (100 g)
- Rukola – 2 garście (40 g)
- Awokado – 1 sztuka (140 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Płatki chilli – do smaku
- Pomidor – 1 sztuka (170 g)
- Kiełki brokuła – 1 łyżka (8 g)
- Czarnuszka – 1 szczypta
Przygotowanie
Pieczywo pokrój na kawałki. Każdy kawałek obłóż awokado rozgniecionym z płatkami chili, pieprzem, solą. Dołóż rukolę, pokrojone w plastry pomidory i kiełki brokuła. Posyp czarnuszką.
Kanapki z pastą z awokado i pomidorem to pomysł na szybkie i smaczne śniadanie lub kolację. Nadają się też na posiłek do pracy lub szkoły.