Kanapki z awokado, rukolą i wędzonym łososiem

Oceń
Kanapki z awokado, rukolą i wędzonym łososiem

Wskazówki

10 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 150 kcal \ B-8 g \ T-6 g \ W-16 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Bułka z ziarnami – 2 sztuki (120 g)
  • Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • Rukola – 2 garście (40 g)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 1/2 opakowania (60 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 5 sztuk (60 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Płatki chilli – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Bułki przekrój na pół i podpiecz na patelni. Dzięki temu będą bardziej chrupiące.
  2. Awokado pokrój na plastry i ułóż na bułkach. Dopraw solą, pieprzem i chili.
  3. Wyłóż rukolę, kawałki łososia i plasterki pomidorków. Dopraw i podawaj z mnóstwem warzyw (to bardzo ważne, żeby w ciągu dnia dokładać warzywa do większości posiłków!).

Kanapki z awokado, rukolą i wędzonym łososiem są szybkie w przygotowaniu, a przy tym niesamowicie pyszne i bardzo sycące.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00