Sałatka z Figami i Łososiem Wędzonym

5/5 - (Ocen: 2)
Sałatka z figami i łososiem wędzonym

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 435 kcal \ B-22 g \ T-27 g \ W-29 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Mix sałat – 1/3 opakowania (60 g)
  • Rukola – 1 garść (20 g)
  • Figi, świeże – 5 sztuk (210 g)
  • Łosoś wędzony na gorąco – 1 opak. (115 g)
  • Ser sałatkowy a’la feta – 1/4 opak. (75 g)
  • Migdały, płatki – 1 łyżka (10 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Syrop z agawy – 1 łyżka (15 g)
  • Sok z cytryny – 2 łyżki (12 g)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Sałaty przełóż na talerze.
  2. Figi pokrój na ćwiartki, łososia podziel na mniejsze kawałki, płatki migdałów podpraż na patelni. Wszystkie składniki wyłóż na sałacie. Dodaj pokruszony ser sałatkowy.
  3. Oliwę wymieszaj z miodem lub syropem z agawy i sokiem z cytryny. Skrop sałatkę. Oprósz pieprzem i podawaj.

Sałatka z figami i łososiem wędzonym zaskoczy Cię swoim smakiem. Nie dość, że jest szybka w przygotowaniu, to dodatkowo świetnie smakuje!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz