Sałatka z Selerem Konserwowym

3.7/5 - (Ocen: 3)
Sałatka z selerem konserwowym

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 524 kcal \ B-35 g \ T-31 g \ W-26 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 166 kcal \ B-11 g \ T-10 g \ W-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • kurczak, filet z piersi – 1 sztuka (200 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • papryka słodka – 1 łyżeczka (4 g)
  • papryka ostra – 1/3 łyżeczki
  • curry – 1/2 łyżeczki
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • seler konserwowy – 1/2 opakowania (85 g)
  • ananas, plastry w soku – 4 plastry (120 g)
  • kukurydza konser. – 1/2 małej puszki (80 g)
  • ser cheddar – 2 garście (50 g)
  • majonez – 1 łyżka (30 g)
  • jogurt naturalny – 1 łyżka (20 g)
  • pieprz – do smaku
  • sól – do smaku
  • słonecznik, nasiona – 1 garść (30 g)

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój, dopraw i podsmaż na oliwie. Odstaw do przestudzenia.
  2. Seler, ananasa i kukurydzę odsącz. Ananasa pokrój na kawałki, ser zetrzyj na tarce. Słonecznik podpraż na patelni. Wszystkie przełóż do miski, dopraw do smaku i wymieszaj.

Sałatka z selerem konserwowym, ananasem i kurczakiem to pyszna propozycja dla osób, które lubią połączenie słodko-kwaśnych smaków. Nadaje się jako sałatka imprezowa, na kolację lub do lunchboxa.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.7/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz