
Wskazówki
20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 421 kcal \ B-15 g \ T-32 g \ W-20 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 174 kcal \ B-6 g \ T-13 g \ W-8 g \ BŁ-1 g
Składniki
- rukola – 3 garście (60 g)
- brzoskwinia – 2 sztuki (200 g)
- szynka szwarcwaldzka – 4 plastry (44 g)
- burrata – 1 opakowanie (125 g)
- bazylia, świeża – 1 garść (3 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- oliwa – 2 łyżki (20 g)
- krem balsamiczny – 1 łyżka (16 g)
- orzechy włoskie – 1 garść (15 g)
Przygotowanie
- Brzoskwinie pokrój w ćwiartki i zgrilluj na patelni grillowej.
- Na talerzach ułóż rukolę, następnie brzoskwinie, szynkę i burratę. Dorzuć kilka listków świeżej bazylii.
- Dopraw pieprzem, solą, skrop oliwą i kremem balsamicznym.
- Posyp lekko podprażonymi orzechami włoskimi.
Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i burratą to świetny pomysł na sałatkę do pracy lub na kolację. Połączenie składników Cię zaskoczy 🙂