Sałatka z Grillowanymi Brzoskwiniami i Burratą

3.3/5 - (Ocen: 6)
Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i burratą

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 421 kcal \ B-15 g \ T-32 g \ W-20 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 174 kcal \ B-6 g \ T-13 g \ W-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • rukola – 3 garście (60 g)
  • brzoskwinia – 2 sztuki (200 g)
  • szynka szwarcwaldzka – 4 plastry (44 g)
  • burrata – 1 opakowanie (125 g)
  • bazylia, świeża – 1 garść (3 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • krem balsamiczny – 1 łyżka (16 g)
  • orzechy włoskie – 1 garść (15 g)

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie pokrój w ćwiartki i zgrilluj na patelni grillowej.
  2. Na talerzach ułóż rukolę, następnie brzoskwinie, szynkę i burratę. Dorzuć kilka listków świeżej bazylii.
  3. Dopraw pieprzem, solą, skrop oliwą i kremem balsamicznym.
  4. Posyp lekko podprażonymi orzechami włoskimi.

Sałatka z grillowanymi brzoskwiniami i burratą to świetny pomysł na sałatkę do pracy lub na kolację. Połączenie składników Cię zaskoczy 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.3/5 - (Ocen: 6)

Dodaj komentarz