Wrapy z Chrupiącym Kurczakiem i Warzywami

5/5 - (Ocen: 1)
Wrapy z chrupiącym kurczakiem i warzywami

Wskazówki

30 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 508 kcal \ B-31 g \ T-23 g \ W-43 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • polędwiczki z kurczaka – 8 sztuk (400 g)
  • papryka słodka – 1/2 łyżeczki
  • papryka ostra – 1/4 łyżeczki
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • curry – 1/3 łyżeczki
  • oliwa – 3 łyżki (30 g)
  • bułka tarta panko – 1 szklanka (50 g)
  • tortilla pełnoziarnista – 4 sztuki (248 g)
  • majonez – 2 łyżki (40 g)
  • sałata rzymska – 1/2 sztuki (55 g)
  • pomidor malinowy – 2 sztuki (340 g)
  • awokado – 1/2 sztuki (60 g)
  • ogórek konserwowy – 2 sztuki (40 g)
  • cebula czerwona – 1/4 sztuki (20 g)

Ważne!
Jeśli masz insulinooporność (IO) lub zespół policystycznych jajników (PCOS), używaj tortillę pełnoziarnistą lub owsianą.

Przygotowanie

  1. Polędwiczki dopraw porządnie, wymieszaj z oliwą i obtocz w panierce panko.
  2. Przełóż do nagrzanej frytkownicy beztłuszczowej i piecz w 200C przez 16-17 minut.
  3. Placki tortilli podgrzej na patelni, a następnie posmaruj cienko majonezem.
  4. Na wrapie ułóż warzywa, po 2 polędwiczki, polej ketchupem, zawiń i podgrzej w airfryerze lub na patelni.

Wrapy z chrupiącym kurczakiem i warzywami to pomysł na szybki i pyszny obiad, kolację lub posiłek do pracy. Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz