Wskazówki
30 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 508 kcal \ B-31 g \ T-23 g \ W-43 g \ BŁ-7 g
Składniki
- polędwiczki z kurczaka – 8 sztuk (400 g)
- papryka słodka – 1/2 łyżeczki
- papryka ostra – 1/4 łyżeczki
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- curry – 1/3 łyżeczki
- oliwa – 3 łyżki (30 g)
- bułka tarta panko – 1 szklanka (50 g)
- tortilla pełnoziarnista – 4 sztuki (248 g)
- majonez – 2 łyżki (40 g)
- sałata rzymska – 1/2 sztuki (55 g)
- pomidor malinowy – 2 sztuki (340 g)
- awokado – 1/2 sztuki (60 g)
- ogórek konserwowy – 2 sztuki (40 g)
- cebula czerwona – 1/4 sztuki (20 g)
Ważne!
Jeśli masz insulinooporność (IO) lub zespół policystycznych jajników (PCOS), używaj tortillę pełnoziarnistą lub owsianą.
Przygotowanie
- Polędwiczki dopraw porządnie, wymieszaj z oliwą i obtocz w panierce panko.
- Przełóż do nagrzanej frytkownicy beztłuszczowej i piecz w 200C przez 16-17 minut.
- Placki tortilli podgrzej na patelni, a następnie posmaruj cienko majonezem.
- Na wrapie ułóż warzywa, po 2 polędwiczki, polej ketchupem, zawiń i podgrzej w airfryerze lub na patelni.
Wrapy z chrupiącym kurczakiem i warzywami to pomysł na szybki i pyszny obiad, kolację lub posiłek do pracy. Spróbuj koniecznie!