Przekąski z Tortilli ze Szpinakiem i Serem Feta

3.8/5 - (Ocen: 57)
Przekąski z tortilli ze szpinakiem i serem feta

Wskazówki

20 minut
8 trójkątów
Wartość odżywcza 1 trójkąta: 120 kcal \ B-6 g \ T-7 g \ W-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • cebula – 1 mała sztuka (60 g)
  • czosnek – 2 ząbki (8 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • szpinak, świeży – 1 opakowanie (200 g)
  • gałka muszkatołowa – 1 szczypta
  • sól i pieprz – do smaku
  • ser feta – 1/2 opakowania (100 g)
  • tortilla pszenna mini* – 4 sztuki (120 g)
  • ser cheddar – 4 garstki (40 g)

Przygotowanie

Ważne!
*Jeśli masz Insulinooporność (IO) / Zespół policystycznych jajników (PCOS), wymień na tortillę pełnoziarnistą lub owsianą.

  1. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie. Dodaj świeży szpinak. Dopraw. Podgrzewaj, aż zmięknie. Dodaj ser feta.
  2. Gdy ser się roztopi, wyłóż na plackach tortilli. Posyp startym cheddarem. Złóż i podgrzewaj na suchej patelni z obu stron. Smacznego!

Przekąski z tortilli ze szpinakiem i serem feta pasują zarówno jako danie na kolację, śniadanie, do pracy, jak i przekąska imprezowa. Wbrew pozorom robi się je dość szybko i co najważniejsze: zawsze smakują!

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.8/5 - (Ocen: 57)

Dodaj komentarz