Wskazówki
30 minut
4 sztuki
Wartość odżywcza 1 porcji:330 kcal \ B-22 g \ W-37 g \ T-11 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Placki tortilli o dobrym składzie – 4 sztuki
- Mięso z polędwicy indyka – 300 g
- Oliwa – 1 łyżka
- Curry – 1/2 łyżeczki
- Papryka ostra – 1/3 łyżeczki
- Papryka słodka – 1/2 łyżeczki
- Sałata rzymska – 1 główka
- Pomidorki koktajlowe – 1 garść
- Zielony ogórek – 1 kawałek
- Papryka żółta – 1/2 sztuki
- Papryka czerwona – 1/2 sztuki
- Jogurt naturalny – 1/2 kubeczka
- Majonez – 1 łyżeczka
- Czosnek – 1/2 ząbka
Przygotowanie
Mięso pokroić na kawałki, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, doprawić i przesmażyć. Jogurt wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Placki tortilli posmarować sosem, obłożyć warzywami i mięsem. Zawinąć w roladki i podgrzać na patelni grillowej. Podawać na ciepło lub zimno.
Tortille z indykiem i warzywami to sposób na szybki obiad, kolację lub posiłek do lunchboxa. Przygotujesz je w kilka minut. Jeśli szukasz innych przepisów z tortillą, to bardzo polecam Ci Burrito z kurczakiem, papryką i awokado.