Sos a’la tatarski

Sos a'la tatarski

Wskazówki

5 minut  ~15 łyżek (20 g)
1 łyżka to: 31 kcal \ B-1 g \ T-3 g \ W-1 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Jogurt naturalny – 180 g (1 opakowanie)
  • Majonez – 50 g (2 łyżki)
  • Ogórek konserwowy – 30 g (3 sztuki)
  • Cebula czerwona – 50 g (1/4 sztuki)
  • Koperek – 4 g (1 łyżeczka)
  • Pietruszka, natka – 6 g (1 łyżeczka)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę.
  2. Natkę pietruszki i koperek posiekaj.
  3. W miseczce wymieszaj jogurt, majonez, cebulkę, ogórki, zieleninę. Dodaj sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
  4. Wymieszaj i schowaj do lodówki na godzinę (aby smaki się przegryzły).

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00