Soczysty Łosoś w Papilotach z Warzywami

5/5 - (Ocen: 2)
Soczysty łosoś w papilotach z warzywami

Wskazówki

30 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 431 kcal \ B-24 g \ T-30 g \ W-15 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 100 kcal \ B-6 g \ T-7 g \ W-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • łosoś, filet – 1 sztuka (200 g)
  • por – 1/2 sztuki (70 g)
  • cukinia – 1 sztuka (200 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • papryka żółta – 1/2 sztuki (100 g)
  • pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • cebula czerwona – 1/4 sztuki (30 g)
  • czosnek – 1 ząbek (3 g)
  • miód – 1 łyżeczka (10 g)
  • musztarda francuska – 1 łyżeczka (10 g)
  • musztarda dijon – 1 łyżeczka (10 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmaż por oraz cukinię. Dopraw do smaku solą,pieprzem i odstaw.
  2. Papier do pieczenia złóż w harmonijkę, oba końce zwiąż sznureczkiem. Do wnętrza nałóż wszystkie warzywa.
  3. Sparz skórę łososia, aby łatwiej odeszła, nadkrój tak jak na filmie i dołóż do warzyw. Posmaruj marynatą. Piecz 15-20 minut w 200C (zależy jakiej grubości będzie filet).
  4. Podawaj solo lub z komosą ryżową/ ryżem/ pieczonymi ziemniakami.

Łosoś w papilotach z warzywami to pomysł na pyszny i szybki obiad lub kolację. Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz