Wskazówki
30 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 431 kcal \ B-24 g \ T-30 g \ W-15 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 100 kcal \ B-6 g \ T-7 g \ W-3 g \ BŁ-1 g
Składniki
- łosoś, filet – 1 sztuka (200 g)
- por – 1/2 sztuki (70 g)
- cukinia – 1 sztuka (200 g)
- oliwa – 1 łyżka (10 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- papryka żółta – 1/2 sztuki (100 g)
- pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- cebula czerwona – 1/4 sztuki (30 g)
- czosnek – 1 ząbek (3 g)
- miód – 1 łyżeczka (10 g)
- musztarda francuska – 1 łyżeczka (10 g)
- musztarda dijon – 1 łyżeczka (10 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- oliwa – 2 łyżki (20 g)
Przygotowanie
- Na oliwie podsmaż por oraz cukinię. Dopraw do smaku solą,pieprzem i odstaw.
- Papier do pieczenia złóż w harmonijkę, oba końce zwiąż sznureczkiem. Do wnętrza nałóż wszystkie warzywa.
- Sparz skórę łososia, aby łatwiej odeszła, nadkrój tak jak na filmie i dołóż do warzyw. Posmaruj marynatą. Piecz 15-20 minut w 200C (zależy jakiej grubości będzie filet).
- Podawaj solo lub z komosą ryżową/ ryżem/ pieczonymi ziemniakami.
Łosoś w papilotach z warzywami to pomysł na pyszny i szybki obiad lub kolację. Spróbuj koniecznie!