Sałatka z Halloumi i Sosem Miodowo-Musztardowym

5/5 - (Ocen: 1)
Sałatka z halloumi i sosem miodowo-musztardowym

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 588 kcal \ B-21 g \ T-45 g \ W-23 g \ BŁ-5 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 154 kcal \ B-6 g \ T-12 g \ W-6 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • rukola – 3 garście (60 g)
  • pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • ogórek zielony – 1/2 sztuki (90 g)
  • czerwona cebula – 1/3 sztuki (30 g)
  • awokado – 1 sztuka (120 g)
  • kukurydza konserwowa – 4 łyżki (40 g)
  • ser halloumi – 2/3 opakowania (140 g)
  • słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
  • musztarda francuska – 1 łyżka (10 g)
  • sok z cytryny – 2 łyżki (12 g)
  • miód – 1 łyżka (20 g)
  • oliwa – 3 łyżki (30 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Halloumi pokrój na plastry i zgrilluj na patelni.
  2. Rukolę i kukurydzę opłukaj i osusz. Pomidorki poprzekrajaj na połówki, ogórka i awokado pokrój w plasterki, cebulę w półplasterki. Wszystkie składniki ułóż na talerzach.
  3. Musztardę dokładnie wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny i miodem lub syropem z agawy. Dodaj sól i pieprz. Dressingiem polej sałatkę.

Sałatka z halloumi i sosem miodowo-musztardowym to pomysł na pyszne śniadanie lub posiłek do lunchboxa. Spróbuj koniecznie!

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00