Sałatka z Chrupiącymi Polędwiczkami z Kurczaka

Oceń
Sałatka z chrupiącymi polędwiczkami z kurczaka

Wskazówki

25 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 491 kcal \ B-28 g \ T-25 g \ W-39 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 108 kcal \ B-6 g \ T-6 g \ W-9 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • sałata rzymska – 1 sztuka (110 g)
  • pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • ogórek zielony – 1/2 sztuki (130 g)
  • awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • czerwona cebula – 1/4 sztuki (30 g)
  • kukurydza konserwowa – 2 łyżki (50 g)
  • chrupiące polędwiczki z kurczaka 4 szt.(240g)
  • słonecznik, nasiona – 1 łyżka (10 g)
  • musztarda francuska – 1 łyżeczka (10 g)
  • musztarda dijon – 1 łyżeczka (10 g)
  • sok z cytryny – 2 łyżki (12 g)
  • miód – 1 łyżka (20 g)
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Sałatę umyj i podziel na kawałki. Pomidorki poprzekrajaj, ogórka, awokado i cebulę pokrój, a kukurydzę odsącz.
  2. Polędwiczki przygotuj według przepisu na „chrupiące polędwiczki z kurczaka” z mojego bloga.
  3. Wszystkie składniki ułóż na talerzach i posyp podprażonymi nasionami słonecznika.
  4. Sos: Musztardy dokładnie wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny i miodem lub syropem z agawy. Dressingiem polej sałatkę. Smacznego!!

Sałatka z chrupiącymi polędwiczkami z kurczaka świetnie sprawdzi się jako posiłek do lunchboxa. Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz