Prosta Pasta Jajeczna z Tuńczykiem

5/5 - (Ocen: 1)
Prosta pasta jajeczna z tuńczykiem

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 192 kcal \ B-12 g \ T-15 g \ W-2 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g pasty: 161 kcal \ B-10 g \ T-12 g \ W-2 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • jajo – 2 sztuki (100 g)
  • tuńczyk w sosie własnym – 1 opak. (50 g)
  • czerwona cebula – 1/4 sztuki (15 g)
  • ogórek konserwowy – 1 sztuka (30 g)
  • szczypiorek – 1 łyżka (5 g)
  • koperek – 1 łyżka (4 g)
  • majonez – 1 łyżka (25 g)
  • musztarda dijon – 1 łyżeczka (10 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo i ostudź. Usuń skorupki.
  2. Cebulkę, ogórka, szczypiorek i koperek pokrój drobno.
  3. Tuńczyka odsącz z zalewy.
  4. Wszystkie składniki przełóż do miseczki, dodaj majonez, musztardę, sól, pieprz i ugnieć przy pomocy widelca.
  5. Pastę podawaj na pieczywie.

Prosta pasta jajeczna z tuńczykiem świetnie smakuje zarówno na pieczywie jak i podana w tartaletkach. To fajny pomysł na śniadanie wielkanocne.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz