Pad Thai z kurczakiem
Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i wymieszać z posiekanym (lub przeciśniętym przez praskę) czosnkiem, startym imbirem, 2 łyżkami sosu sojowego i chili w płatkach. Odstawić do lodówki na godzinę (a najlepiej na całą noc).
Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i wymieszać z posiekanym (lub przeciśniętym przez praskę) czosnkiem, startym imbirem, 2 łyżkami sosu sojowego i chili w płatkach. Odstawić do lodówki na godzinę (a najlepiej na całą noc).
Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do miski i wymieszać z oliwą, papryką słodką, ostrą, curry, solą i pieprzem. Warzywa pokroić: cukinię w plastry, paprykę w kawałki, cebulę poprzekrajać na ćwiartki, pieczarki oczyścić.
W filetach zrobić kieszonki. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć środek mięsa. Doprawić papryką i pieprzem. Do środka włożyć kawałki mozzarelli, bazylię oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory.
Kurczak zapiekany z pomidorami i serem mozzarella to jeden z hitowych przepisów z bloga. Pysznie smakuje i zawsze wychodzi. Spróbuj koniecznie!
Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić ulubioną przyprawą i przesmażyć na maśle klarowanym. Makaron (można wymienić na inny, ulubiony) ugotować według opisu na opakowaniu, przełożyć na patelnię z kurczakiem i wymieszać z pesto (najlepiej domowym).
Mięso pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie. Zagotować i zmniejszyć ogień. Dodać oczyszczoną marchew, pietruszkę i selera. Gotować tak jak rosół (około 2 godzin).