
Wskazówki
40 minut 12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
74 kcal \ B-11 g \ W-4 g \ T-2 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Filet z kurczaka – 500 g (1 porcja)
- Oliwa – 20 g (2 łyżki)
- Cukinia – 400 g (1 średnia sztuka)
- Papryka czerwona – 120 g (1 sztuka)
- Cebula – 160 g (2 sztuki)
- Pieczarki – 300 g (1 porcja)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Tymianek suszony – 1 łyżeczka
- Przyprawa curry – 1/2 łyżeczki
- Papryka słodka – 1 łyżeczka
- Papryka ostra – 1/3 łyżeczki
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do miski i wymieszać z oliwą, papryką słodką, ostrą, curry, solą i pieprzem. Warzywa pokroić: cukinię w plastry, paprykę w kawałki, cebulę poprzekrajać na ćwiartki, pieczarki oczyścić. Wymieszać z oliwą i tymianekiem, solą oraz pieprzem. Patyczki do grillowania moczyć przez 5 minut w wodzie. Nadziewać na przemian: paprykę, mięso, cebulę, cukinię, pieczarki itd. Grillować do momentu aż mięso całkowicie się upiecze (około 15-20 minut).