Szaszłyki drobiowe na grilla

Oceń
Szaszłyki drobiowe na grilla

Wskazówki

40 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
74 kcal \ B-11 g \ W-4 g \ T-2 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Filet z kurczaka – 500 g (1 porcja)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Cukinia – 400 g (1 średnia sztuka)
  • Papryka czerwona – 120 g (1 sztuka)
  • Cebula – 160 g (2 sztuki)
  • Pieczarki – 300 g (1 porcja)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Tymianek suszony – 1 łyżeczka
  • Przyprawa curry – 1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka – 1 łyżeczka
  • Papryka ostra – 1/3 łyżeczki

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do miski i wymieszać z oliwą, papryką słodką, ostrą, curry, solą i pieprzem. Warzywa pokroić: cukinię w plastry, paprykę w kawałki, cebulę poprzekrajać na ćwiartki, pieczarki oczyścić. Wymieszać z oliwą i tymianekiem, solą oraz pieprzem. Patyczki do grillowania moczyć przez 5 minut w wodzie. Nadziewać na przemian: paprykę, mięso, cebulę, cukinię, pieczarki itd. Grillować do momentu aż mięso całkowicie się upiecze (około 15-20 minut).

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz