Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
480 kcal \ B-47 g \ W-30 g \ T-17 g \ BŁ-9 g
Składniki
- Filet z kurczaka – 300 g (1 porcja)
- Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
- Pesto z bazylii – 40 g (2 łyżki)
- Makaron z zielonego groszku – 120 g (1 porcja)
Przygotowanie
Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić ulubioną przyprawą i przesmażyć na maśle klarowanym. Makaron (można wymienić na inny, ulubiony) ugotować według opisu na opakowaniu, przełożyć na patelnię z kurczakiem i wymieszać z pesto (najlepiej domowym).
* Makaron ma bardzo dobry skład (bez glutenu, laktozy więc dla osób z nietolerancją super), ale w smaku jest dziwny i myślę, że więcej do niego nie wrócę 😛