Kotlety Drobiowe w Chrupiącej Panierce

5/5 - (Ocen: 3)
Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce

Wskazówki

25 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji z dodatkami: 545 kcal \ B-24 g \ T-20 g \ W-64 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 1 porcji bez dodatków: 166 kcal \ B-18 g \ T-6 g \ W-10 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g kotletów: 178 kcal \ B-19 g \ T-7 g \ W-10 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • kurczak, filet z piersi – 2 sztuki (300 g)
  • papryka słodka – 1/2 łyżeczki
  • papryka ostra – 1/4 łyżeczki
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • bułka tarta panko – 1 szklanka (50 g)

Przykładowe dodatki

Przygotowanie

  1. Mięso oczyść i porządnie dopraw. Natrzyj oliwą, a następnie obtocz w bułce tartej panko.
  2. Piecz w frytkownicy beztłuszczowej 200C przez 15 minut (w połowie czasu obróć na drugą stronę).
  3. Podawaj np. z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej świetnie smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Sprawdź koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz