
Wskazówki
25 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji z dodatkami: 545 kcal \ B-24 g \ T-20 g \ W-64 g \ BŁ-6 g
Wartość odżywcza 1 porcji bez dodatków: 166 kcal \ B-18 g \ T-6 g \ W-10 g \ BŁ-0 g
Wartość odżywcza 100 g kotletów: 178 kcal \ B-19 g \ T-7 g \ W-10 g \ BŁ-0 g
Składniki
- kurczak, filet z piersi – 2 sztuki (300 g)
- papryka słodka – 1/2 łyżeczki
- papryka ostra – 1/4 łyżeczki
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- oliwa – 2 łyżki (20 g)
- bułka tarta panko – 1 szklanka (50 g)
Przykładowe dodatki
- ziemniaki pieczone – 270 g na 1 porcję
- surówka z porem – 100 g na 1 porcję
Przygotowanie
- Mięso oczyść i porządnie dopraw. Natrzyj oliwą, a następnie obtocz w bułce tartej panko.
- Piecz w frytkownicy beztłuszczowej 200C przez 15 minut (w połowie czasu obróć na drugą stronę).
- Podawaj np. z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej świetnie smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Sprawdź koniecznie!