Roladki z kurczaka z brokułem miniatura

Roladki z kurczaka z brokułem

Brokuła podzielić na różyczki i ugotować. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę i dodać brokuła. Dorzucić ser feta i lekko podgrzać (aż ser się roztopi). Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Wymieszać.

Siekane kotleciki z brokuła i kurczaka

Siekane kotleciki z brokuła i kurczaka

Brokuła podzielić na różyczki, dokładnie umyć i zblanszować w lekko osolonej wodzie. Pokroić na mniejsze kawałeczki. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na niewielkiej ilości masła, do zeszklenia.

Carpaccio z burakami i serem kozim miniatura

Carpaccio z burakami i serem kozim

Buraki upiec lub ugotować (jeśli nie mamy czasu, to w niektórych sklepach, np. w Lidlu można kupić już ugotowane buraki, dobrej jakości). Pokroić w plasterki. Roszponkę przepłukać i wyłożyć na talerzu.

Zapiekane leniwe gołąbki

Zapiekane leniwe gołąbki

Mięso zmielić. Kapustę bardzo drobno pokroić, zalać wrzątkiem i gotować przez 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Cebulę posiekać drobno, zeszklić na maśle (1 łyżeczce). Mięso, jaja, cebulkę, kapustę i suchy ryż (można wymienić na inny, mi akurat jaśminowy najbardziej smakuje) dokładnie wymieszać.

Item added to cart.
0 items - 0,00