Sałatka z rukolą, krewetkami, awokado i granatem

Oceń
Sałatka z rukolą, krewetkami, awokado i granatem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
400 kcal \ B-28 g \ W-17 g \ T-20 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Krewetki Vannamei – 200g
  • Masło klarowane – 1 łyżeczka
  • Oliwa – 1 łyżka
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Chili w płatkach – 1 szczypta
  • Pieprz  – 1 szczypta
  • Rukola – 4 porządne garści
  • Awokado – 1 sztuka
  • Pomidorki koktajlowe – 4 garści
  • Granat – 1/3 sztuki
  • Czerwona cebula – 1/4 sztuki
  • Czarnuszka – 1 szczypta

Przygotowanie

Krewetki oczyścić, podsmażyć na maśle klarowanym i oliwie. W międzyczasie dorzucić kawałki czosnku. Doprawić pieprzem i płatkami chili. Pozostałe składniki umyć, oczyścić i pokroić. Wszystko wyłożyć na talerzach, posypać czarnuszką, doprawić i podać.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00