Pappardelle z krewetkami i szparagami miniatura

Pappardelle z krewetkami i szparagami

Zagotować wodę na makaron. Krewetki rozmrozić, oczyścić (usunąć pancerzyki, jelitka). Czosnek pokroić na plasterki, szparagi pokroić w poprzek na kawałki. Natkę pietruszki posiekać drobno. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i szparagi.

Szybkie śniadanie z jajami i szparagami

Szybkie śniadanie z jajami i szparagami

Jajka ugotować na miękko, szparagi zblanszować. Rukolę i pomidorki opłukać, awokado pokroić w kostkę, cebulkę w półtalarki. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, skropić oliwą, doprawić, posypać czarnuszką i słonecznikiem

Sałatka z halloumi miniatura

Sałatka z halloumi

Halloumi zgrillować na patelni. Resztę składników oczyścić, pokroić. Wyłożyć na talerzach, skropić oliwą, doprawić, posypać czarnuszką, a na wierzchu ułożyć halloum

Szaszłyki z krewetkami i ananasem miniatura

Szaszłyki z krewetkami i ananasem

Krewetki oczyścić i włożyć do miski. Dodać oliwę, sok z limonki, syrop z agawy lub miód, starty na tarce czosnek, łyżkę posiekanej kolendry, sól, pieprz, paprykę słodką i płatki chili. Odstawić na 30 minut.