Gofry z cukinii miniatura

Gofry z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać przesianą mąkę orkiszową i gryczaną (można dać jeden rodzaj 🙂 ), proszek do pieczenia, oraz mąkę kokosową.

Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe

Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z amarantusa, żurawinę, posiekane migdały (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki.

Cytrynowo-malinowe żelki

Cytrynowo-malinowe żelki

Sok z cytryny i maliny umieścić w misie blendera i miksować na wysokich obrotach. Masę przelać do rondla. Dodać miód i żelatynę – wymieszać. Powinna powstać gęsta papka. Pod rondlem włączyć gaz (delikatny płomień) i podgrzewać miksując przez 3-5 minut.

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00