Gofry gryczano-orkiszowe z dodatkami
Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową.
Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową.
W miseczce rozrabiamy skrobię i wodę (można to pominąć, ale nauczyłam się, że dzięki takiemu dodatkowi masa tak łatwo się nie rozpada 🙂 ). Dodajemy jajka, sól, pieprz i za pomocą trzepaczki dokładnie roztrzepujemy.
Do miski wrzucić popping z amarantusa, karob, mąkę migdałową (lub posiekane migdały) i posiekane suszone morele. Wymieszać. Dodać roztrzepane jaja. Wszystko dokładnie wymieszać.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać przesianą mąkę orkiszową i gryczaną (można dać jeden rodzaj 🙂 ), proszek do pieczenia, oraz mąkę kokosową.
Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową.
Obrane ziemniaki i batata ugotować i „udeptać” na puree. Dodać zblanszowany i posiekany drobno szpinak oraz mąkę. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką ziemniaczaną.