Wskazówki
25 minut 4 porcje
1 porcja to: 330 kcal \ B-7 g \ W-76 g \ T-1 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Batat – 300g (bez skórki)
- Ziemniaki – 250g (bez skórki)
- Szpinak – 30g (1 garść)
- Mąka ziemniaczana –100g
- Mąka kukurydziana – 100g
- Mąka pszenna – 50g
Przygotowanie
Obrane ziemniaki i batata ugotować i „udeptać” na puree. Dodać zblanszowany i posiekany drobno szpinak oraz mąkę. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką ziemniaczaną. Formować wałeczki i pociąć na kawałki (można też odrywać ciasto i kopytka formować dłonią). Gotować partiami, w lekko osolonej wodzie, do momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Można podawać z masłem lub sosem pomidorowym 🙂