Kopytka z batatów, ziemniaków i szpinaku

Oceń
Kopytka z batatów, ziemniaków i szpinaku

Wskazówki

25 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
330 kcal \ B-7 g \ W-76 g \ T-1 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Batat – 300g (bez skórki)
  • Ziemniaki – 250g (bez skórki)
  • Szpinak – 30g (1 garść)
  • Mąka ziemniaczana –100g
  • Mąka kukurydziana – 100g
  • Mąka pszenna – 50g

Przygotowanie

Obrane ziemniaki i batata ugotować i „udeptać” na puree. Dodać zblanszowany i posiekany drobno szpinak oraz mąkę. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką ziemniaczaną. Formować wałeczki i pociąć na kawałki (można też odrywać ciasto i kopytka formować dłonią). Gotować partiami, w lekko osolonej wodzie, do momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Można podawać z masłem lub sosem pomidorowym 🙂

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00