Kopytka z batatów, ziemniaków i szpinaku

Kopytka z batatów, ziemniaków i szpinaku

Wskazówki

25 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
330 kcal \ B-7 g \ W-76 g \ T-1 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Batat – 300g (bez skórki)
  • Ziemniaki – 250g (bez skórki)
  • Szpinak – 30g (1 garść)
  • Mąka ziemniaczana –100g
  • Mąka kukurydziana – 100g
  • Mąka pszenna – 50g

Przygotowanie

Obrane ziemniaki i batata ugotować i „udeptać” na puree. Dodać zblanszowany i posiekany drobno szpinak oraz mąkę. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką ziemniaczaną. Formować wałeczki i pociąć na kawałki (można też odrywać ciasto i kopytka formować dłonią). Gotować partiami, w lekko osolonej wodzie, do momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Można podawać z masłem lub sosem pomidorowym 🙂

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00