Print Friendly, PDF & Email

Kopytka z batatów, ziemniaków i szpinaku

Wskazówki

25 minut  4 porcje
1 porcja to: 330 kcal \ B-7 g \ W-76 g \ T-1 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Batat – 300g (bez skórki)
  • Ziemniaki – 250g (bez skórki)
  • Szpinak – 30g (1 garść)
  • Mąka ziemniaczana –100g
  • Mąka kukurydziana – 100g
  • Mąka pszenna – 50g

Przygotowanie

Obrane ziemniaki i batata ugotować i „udeptać” na puree. Dodać zblanszowany i posiekany drobno szpinak oraz mąkę. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką ziemniaczaną. Formować wałeczki i pociąć na kawałki (można też odrywać ciasto i kopytka formować dłonią). Gotować partiami, w lekko osolonej wodzie, do momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Można podawać z masłem lub sosem pomidorowym 🙂

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00