Domowe lody kokosowe z mango

Domowe lody kokosowe z mango

Do misy blendera wrzucić mango, dolać mleko kokosowe i syrop z agawy. Wszystko dokładnie zmiksować. Truskawki pokroić drobno i wmieszać do kokosowej masy. Przelać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Po ok 30 minutach lody będą gotowe

Naleśniki wytrawne - przepis podstawowy miniatura

Naleśniki wytrawne – przepis podstawowy

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym) i partiami smażymy naleśniki

Gofry czekoladowe z dodatkami3

Gofry czekoladowe z dodatkami

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy.

Gofry gryczane z dodatkami miniatura

Gofry gryczane z dodatkami

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy.

Naleśniki na słodko miniatura

Naleśniki na słodko

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym)