Ciasteczka amarantusowe z suszonymi morelami

Oceń
Ciasteczka amarantusowe z suszonymi morelami

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
60 kcal \ B-3 g \ W-8 g \ T-2 g \ BŁ-1,5 g

Składniki

  • Popping z amarantusa – 60g (2 szklanki)
  • Mąka migdałowa – 20g (1 łyżka)
  • Karob – 10g (1 łyżka)
  • Suszone morele bez cukru – 60 g (garść)
  • Jajo – 100g (2 sztuki)

Przygotowanie

Do miski wrzucić popping z amarantusa, karob, mąkę migdałową (lub posiekane migdały) i posiekane suszone morele. Wymieszać. Dodać roztrzepane jaja. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.
Ciasteczka nie są mocno słodkie, więc można dodać odrobinę słodzidła (dla nas nie było takiej potrzeby).

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ Najlepsze przepisy

Podaj e-maila i dołączyć do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00