Ciasteczka amarantusowe z suszonymi morelami

5/5 - (Ocen: 1)
Ciasteczka amarantusowe z suszonymi morelami

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
60 kcal \ B-3 g \ W-8 g \ T-2 g \ BŁ-1,5 g

Składniki

  • Popping z amarantusa – 60g (2 szklanki)
  • Mąka migdałowa – 20g (1 łyżka)
  • Karob – 10g (1 łyżka)
  • Suszone morele bez cukru – 60 g (garść)
  • Jajo – 100g (2 sztuki)

Przygotowanie

Do miski wrzucić popping z amarantusa, karob, mąkę migdałową (lub posiekane migdały) i posiekane suszone morele. Wymieszać. Dodać roztrzepane jaja. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.
Ciasteczka nie są mocno słodkie, więc można dodać odrobinę słodzidła (dla nas nie było takiej potrzeby).

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz