Gofry ze szpinakiem, bananem i mango

3.8/5 - (Ocen: 43)
Gofry ze szpinakiem, bananem i mango

Wskazówki

30 minut  6 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
270 kcal \ B-6 g \ W-x g \ T-32 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Banan –  100g (1 mała sztuka)
  • Mango mrożone – 100g
  • Szpinak – ok 40g (2 garstki)
  • Jajko – 50g (1 sztuka)
  • Mleko owsiane (lub inne roślinne) – 200ml
  • Olej – 40 ml (1/4 szklanki)
  • Mąka orkiszowa jasna – 130g
  • Mąka migdałowa – 50g (2 czubate łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 10g (1 łyżka)
  • Proszek do pieczenia – 3g (1 płaska łyżeczka)

Przygotowanie

Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową. Pieczemy około 4-6 minut, w mocno rozgrzanej gofrownicy (musi mieć dużą moc 😁). Im dłużej je pieczemy, tym będą bardziej chrupiące!

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

3.8/5 - (Ocen: 43)

Dodaj komentarz