Wskazówki
30 minut 6 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
270 kcal \ B-6 g \ W-x g \ T-32 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Banan – 100g (1 mała sztuka)
- Mango mrożone – 100g
- Szpinak – ok 40g (2 garstki)
- Jajko – 50g (1 sztuka)
- Mleko owsiane (lub inne roślinne) – 200ml
- Olej – 40 ml (1/4 szklanki)
- Mąka orkiszowa jasna – 130g
- Mąka migdałowa – 50g (2 czubate łyżki)
- Wiórki kokosowe – 10g (1 łyżka)
- Proszek do pieczenia – 3g (1 płaska łyżeczka)
Przygotowanie
Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową. Pieczemy około 4-6 minut, w mocno rozgrzanej gofrownicy (musi mieć dużą moc 😁). Im dłużej je pieczemy, tym będą bardziej chrupiące!