Koktajl malinowo-ananasowy z miętą
Ananasa kroimy w kosteczkę i umieszczamy w misie blendera, dodajemy maliny, lód, kilka liści świeżej mięty. Miksujemy wszystko. Dodajemy wodę dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Ananasa kroimy w kosteczkę i umieszczamy w misie blendera, dodajemy maliny, lód, kilka liści świeżej mięty. Miksujemy wszystko. Dodajemy wodę dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Banana obieramy, kroimy w plastry i wrzucamy do misy blendera. Jabłko kroimy w plastry (ze skórką), awokado obieramy i dokładamy do banana. Dorzucamy pozostałe składniki i blendujemy.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Jajka wbić do miseczki, posolić, roztrzepać i wylać na patelnię z cebulką. Pod koniec smażenia dodać pokrojonego suszonego pomidora, szczypiorek i doprawić pieprzem.
Truskawki (mrożone) miksujemy w blenderze z funkcją kruszenia lodu. Arbuza kroimy w kostkę i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do truskawek. Wszystko razem blendujemy i podajemy.
Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Z miodu, oliwy i soku z limonki przygotowujemy dressing. Łączymy szpinak, borówki, arbuz i ser feta, polewamy dressingiem i posypujemy świeżą miętą oraz pieprzem.
Truskawki umyć, odszypułkować i umieścić w misie blendera. Dodać oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa, jabłko, miód oraz listki mięty. Zmiksować.