Złote mleko
Z kurkumy i odrobiny wody przygotować pastę (podgrzewać przez chwilę). Dodać mleko kokosowe, pieprz, chili, starty imbir, miód. Podgrzać.
Z kurkumy i odrobiny wody przygotować pastę (podgrzewać przez chwilę). Dodać mleko kokosowe, pieprz, chili, starty imbir, miód. Podgrzać.
Wszystkie owoce i warzywa obrać, podzielić na cząstki, umieścić w blenderze, a następnie zmiksować na gładką masę. Dodać wody dla uzyskania porządanej konsystencji. Przelać do szklanek.
Wszystkie owoce obrać, podzielić na cząstki, umieścić w blenderze, dodać miętę i sok z cytryny, a następnie zmiksować na gładką masę. Dodać wody dla uzyskania porządanej konsystencji. Przelać do szklanek.
Zmiksować bardzo dojrzałe awokado, rozpuszczony olej kokosowy, banany, kakao, wiórki kokosowe i miód. Przełożyć do naczyń i przyozdobić malinami.
Banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do misy blendera. Dorzucamy maliny i mleko (mleko wcześniej należy wstrząsnąć, aby wymieszać zawartość opakowania). Miksujemy na gładką masę. Można dodać ksylitol dla smaku.
Wszystkie składniki oczyścić i zblendować na w miarę gładką masę. Dodać wodę dla uzyskania pożądanej konsystencji.