Orzeźwiający koktajl z truskawek, banana i mięty
Truskawki, banana i miętę myjemy, obieramy i blendujemy razem z lodem.
Truskawki, banana i miętę myjemy, obieramy i blendujemy razem z lodem.
Truskawki umyć, odszypułkować i umieścić w misie blendera. Dodać oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa, miód, mleko kokosowe oraz lód. Zmiksować.
Szpinak płuczemy pod wodą, banana i grejpfruta obieramy. Wszystkie składniki przekładamy do misy blendera i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Grejpfrut dodaje trochę goryczy, więc można go zastąpić pomarańczą.
Szpinak płuczemy i układamy na talerzu. Pomidory kroimy w połówki, cebulę w półtalarki, rzodkiewkę i paprykę w kostkę, Składniki przekładamy na talerz, polewamy oliwą, posypujemy drobno pokrojoną bazylią, pieprzem, oraz fetą.
Wszystkie owoce obrać, podzielić na cząstki, umieścić w blenderze, dodać miętę i sok z cytryny, a następnie zmiksować na gładką masę. Dodać wody dla uzyskania porządanej konsystencji. Przelać do szklanek i przyozdobić miętą.
Banana obieramy i dzielimy na cząstki, dodajemy kakao, listki mięty oraz mleko i wszystkie składniki miksujemy. Całość przelewamy do szklanki, posypujemy jagodami goji i pokruszonymi płatkami migdałowymi.