Camembert Pieczony z Pomidorkami

4/5 - (Ocen: 23)
Camembert pieczony z pomidorkami

Wskazówki

30 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 279 kcal \ B-11 g \ T-24 g \ W-4 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 228 kcal \ B-9 g \ T-20 g \ W-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • ser camembert – 1 opakowanie (125 g)
  • czosnek – 1 ząbek (5 g)
  • pietruszka, natka – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • bazylia, świeża – 1/2 łyżeczki
  • pomidorki koktajlowe – 1 garść (100 g)
  • oliwa – 1 łyżka (10 g)
  • suszone pomidory z czosnkiem – 1/2 łyżeczki
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Do naczynia żaroodpornego przełóż camembert i natnij. Dorzuć pomidorki koktajlowe.
  2. Na serze ułóż przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę i bazylię oraz suszone pomidory z czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Całość skrop oliwą i zapiekaj przez 25 minut w 200C.
  4. Podawaj z grzankami.

Camembert pieczony z pomidorkami to pomysł na pyszną przekąskę lub kolację. Świetnie sprawdzi się podczas spotkań w większym gronie.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 23)

Dodaj komentarz