Camembert Pieczony z Figami

3.5/5 - (Ocen: 10)
Camembert pieczony z figami

Wskazówki

30 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 403 kcal \ B-15 g \ T-29 g \ W-23 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 251 kcal \ B-9 g \ T-18 g \ W-14 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • ser camembert – 1 opakowanie (125 g)
  • figi, świeże – 3 sztuki (150 g)
  • pistacje – 2 garście (30 g)
  • miód – 1 łyżeczka (12 g)
  • sól – do smaku
  • pieprz – do smaku
  • oliwa – 1 łyżeczka (5 g)

Przygotowanie

  1. Ser natnij, przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Figi pokrój na kawałki i dołóż do sera.
  3. Całość posyp pistacjami, dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą oraz miodem.
  4. Piecz w 200C przez ok 25-27 minut.

Camembert pieczony z figami to pomysł na pyszną przekąskę. Podany na pełnoziarnistych grzankach smakuje obłędnie.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.5/5 - (Ocen: 10)

Dodaj komentarz