Wskazówki
30 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 403 kcal \ B-15 g \ T-29 g \ W-23 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 251 kcal \ B-9 g \ T-18 g \ W-14 g \ BŁ-2 g
Składniki
- ser camembert – 1 opakowanie (125 g)
- figi, świeże – 3 sztuki (150 g)
- pistacje – 2 garście (30 g)
- miód – 1 łyżeczka (12 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
- oliwa – 1 łyżeczka (5 g)
Przygotowanie
- Ser natnij, przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Figi pokrój na kawałki i dołóż do sera.
- Całość posyp pistacjami, dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą oraz miodem.
- Piecz w 200C przez ok 25-27 minut.
Camembert pieczony z figami to pomysł na pyszną przekąskę. Podany na pełnoziarnistych grzankach smakuje obłędnie.