
Wskazówki
40 minut
12 kawałków
Wartość odżywcza 1 kawałka: 377 kcal \ B-5 g \ T-26 g \ W-29 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g brownie: 438 kcal \ B-6 g \ T-30 g \ W-33 g \ BŁ-4 g
Składniki
- masło – 1 opakowanie (200 g)
- czekolada gorzka – 2 opakowania (200 g)
- cukier kokosowy – 1 i 1/4 szklanki (200 g)
- jajo – 3 sztuki (150 g)
- mąka orkiszowa jasna – 1 szklanka (130 g)
- czekolada biała – 1/2 opakowania (50 g)
- truskawki – 1/2 garści (35 g)
- maliny – 1/2 garści (35 g)
- jeżyny – 1/2 garści (33 g)
Przygotowanie
- Masło przełóż do rondelka i rozpuść. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się roztopi. Odstaw.
- W misce zmiksuj jajka z cukrem. Dodaj czekoladę, mąkę i zmiksuj.
- Masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu poukładaj kawałki owoców oraz czekoladę białą.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160C i piecz około 30 minut.
Brownie z owocami to pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto. Jest tak intensywne w smaku, że jeden kawałek Cię nasyci 🙂 Nie jest to fit przepis, a klasyczne brownie z czekoladą i cukrem.