Brownie z Owocami

3.6/5 - (Ocen: 5)
Brownie z owocami

Wskazówki

40 minut
12 kawałków
Wartość odżywcza 1 kawałka: 377 kcal \ B-5 g \ T-26 g \ W-29 g \ BŁ-3 g
Wartość odżywcza 100 g brownie: 438 kcal \ B-6 g \ T-30 g \ W-33 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • masło – 1 opakowanie (200 g)
  • czekolada gorzka – 2 opakowania (200 g)
  • cukier kokosowy – 1 i 1/4 szklanki (200 g)
  • jajo – 3 sztuki (150 g)
  • mąka orkiszowa jasna – 1 szklanka (130 g)
  • czekolada biała – 1/2 opakowania (50 g)
  • truskawki – 1/2 garści (35 g)
  • maliny – 1/2 garści (35 g)
  • jeżyny – 1/2 garści (33 g)

Przygotowanie

  1. Masło przełóż do rondelka i rozpuść. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się roztopi. Odstaw.
  2. W misce zmiksuj jajka z cukrem. Dodaj czekoladę, mąkę i zmiksuj.
  3. Masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu poukładaj kawałki owoców oraz czekoladę białą.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160C i piecz około 30 minut.

Brownie z owocami to pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto. Jest tak intensywne w smaku, że jeden kawałek Cię nasyci 🙂 Nie jest to fit przepis, a klasyczne brownie z czekoladą i cukrem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.6/5 - (Ocen: 5)

Dodaj komentarz