Kokosanki miniatura

Kokosanki

Olej kokosowy rozpuścić i wymieszać z wiórkami oraz mąką kokosową*. Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać erytrol zmielony na puder i ubić dokładnie. Masę białkową wymieszać z wiórkami i mąką.

Dorsz zapiekany w porach miniatura

Dorsz zapiekany w porach

Oczyszczonego dorsza (u mnie były to polędwice, ale filet też jest ok) włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

Domowy budyń czekoladowy z dodatkami miniatura

Domowy budyń czekoladowy z dodatkami

Do garnuszka wsypać skrobię, kakao, dodać syrop klonowy i mleko. Wymieszać dokładnie, zagotować (cały czas mieszając). Gdy zgęstnieje przelać do miseczek. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zupa tajska z krewetkami i papryką miniatura

Zupa tajska z krewetkami i papryką

W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2 minuty. Dorzucić paprykę pokrojoną na kawałki i chwilę razem przesmażyć.

Salsa z mango i awokado miniatura

Salsa z mango i awokado

Mango, awokado, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem wyciśniętym z połowy limonki, płatkami chili (albo świeżą papryczką) i posiekaną kolendrą (można wymienić ją na pietruszkę, bądź miętę ale smak będzie zupełnie inny). Doprawić do smaku solą.