Kokosanki

Oceń
Kokosanki

Wskazówki

20 minut  20 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
95 kcal \ B-1 g \ W-4 g \ T-9 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Białko jaja – 105 g (3 sztuki)
  • Wiórki kokosowe – 200 g (1 paczka)
  • Olej kokosowy – 50 g (1 porcja)
  • Erytrol – 50 g (1 porcja)

Przygotowanie

Olej kokosowy rozpuścić i wymieszać z wiórkami oraz mąką kokosową*. Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać erytrol zmielony na puder i ubić dokładnie. Masę białkową wymieszać z wiórkami i mąką. Moja mąka była zbyt drobna, przez co powstała dość sucha masa. Dodałam 4 łyżki mleka kokosowego. Dłonią uformować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C przez 12 minut.

* można użyć same wiórki, ale wtedy trzeba pominąć mleko

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

1 komentarz do “Kokosanki”

Dodaj komentarz