Wskazówki
20 minut 20 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
95 kcal \ B-1 g \ W-4 g \ T-9 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Białko jaja – 105 g (3 sztuki)
- Wiórki kokosowe – 200 g (1 paczka)
- Olej kokosowy – 50 g (1 porcja)
- Erytrol – 50 g (1 porcja)
Przygotowanie
Olej kokosowy rozpuścić i wymieszać z wiórkami oraz mąką kokosową*. Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać erytrol zmielony na puder i ubić dokładnie. Masę białkową wymieszać z wiórkami i mąką. Moja mąka była zbyt drobna, przez co powstała dość sucha masa. Dodałam 4 łyżki mleka kokosowego. Dłonią uformować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C przez 12 minut.
* można użyć same wiórki, ale wtedy trzeba pominąć mleko
W skladnikach nie ma maki kokosowej – czy to jakas pomylka?