Salsa z mango i awokado

5/5 - (Ocen: 1)
Salsa z mango i awokado

Wskazówki

10 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
126 kcal \ B-2 g \ W-20 g \ T-6 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Mango – 320 g (1 sztuka)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Papryka czerwona – 120 g (1 sztuka)
  • Chili w płatkach – 2 g (1/2 łyżeczki)
  • Limonka – 50 g (1/2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Świeża kolendra – 2 łyżki

Przygotowanie

Mango, awokado, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem wyciśniętym z połowy limonki, płatkami chili (albo świeżą papryczką) i posiekaną kolendrą (można wymienić ją na pietruszkę, bądź miętę ale smak będzie zupełnie inny). Doprawić do smaku solą.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Salsa z mango i awokado”

Dodaj komentarz