
Wskazówki
10 minut 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
126 kcal \ B-2 g \ W-20 g \ T-6 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Mango – 320 g (1 sztuka)
- Awokado – 140 g (1 sztuka)
- Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
- Papryka czerwona – 120 g (1 sztuka)
- Chili w płatkach – 2 g (1/2 łyżeczki)
- Limonka – 50 g (1/2 sztuki)
- Sól – 1 szczypta
- Świeża kolendra – 2 łyżki
Przygotowanie
Mango, awokado, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem wyciśniętym z połowy limonki, płatkami chili (albo świeżą papryczką) i posiekaną kolendrą (można wymienić ją na pietruszkę, bądź miętę ale smak będzie zupełnie inny). Doprawić do smaku solą.
Szybka, prosta, przepyszna.
Cieszę się 🙂