Obłędne jagodzianki
Masło rozpuścić i przestudzić. Mleko delikatnie podgrzać – ma być ciepłe, ale nie za gorące. Do miseczki dodać drożdże, 1 łyżkę cukru (musi być dodany, aby drożdże ruszyły), 2 łyżki mąki, ciepłe mleko.
Masło rozpuścić i przestudzić. Mleko delikatnie podgrzać – ma być ciepłe, ale nie za gorące. Do miseczki dodać drożdże, 1 łyżkę cukru (musi być dodany, aby drożdże ruszyły), 2 łyżki mąki, ciepłe mleko.
Sałatka z brokułem, pomidorkami i serem sałatkowym świetnie sprawdzi się jako śniadanie, posiłek do pracy, kolacja lub sałatka na spotkanie…
Banany udeptać widelcem lub zmiksować. Jaja zmiksować z cukrem kokosowym (można wymienić na erytrol lub zwykły cukier, ale kokosowy nadaje najlepszy aromat). Dodać olej (można wymienić na kokosowy lub na roztopione masło) i znowu zmiksować.
Drożdże mieszamy z 2 łyżkami mąki, 100ml ciepłej wody i cukrem. Odstawiamy na 10 min. Do reszty mąki dodajemy pozostałą wodę, oliwę, sól, cebulę (można pominąć), suszone pomidory, oregano i rozrobione drożdże.
Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja.
Do misy blendera wrzucić mango, dolać mleko kokosowe i syrop z agawy. Wszystko dokładnie zmiksować. Truskawki pokroić drobno i wmieszać do kokosowej masy. Przelać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Po ok 30 minutach lody będą gotowe