Domowe lody kokosowe z mango

Domowe lody kokosowe z mango

Wskazówki

40 minut 6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
141 kcal \ B-1 g \ T-10 g \ W-13 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Mango mrożone lub świeże – 200 g
  • Mleko kokosowe – 300 g (~1/3 opakowania)
  • Syrop z agawy – 45 g (3 łyżki)
  • Truskawki – 110 g (6 sztuk)

Przygotowanie

Do misy blendera wrzucić mango, dolać mleko kokosowe i syrop z agawy. Wszystko dokładnie zmiksować. Truskawki pokroić drobno i wmieszać do kokosowej masy. Przelać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Po ok 30 minutach lody będą gotowe 🙂

W opcji bez maszyny: masę przelewamy do pojemnika, który nadaje się do zamrażalnika. Co 30-60 min mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Po ok 6h będą gotowe 🙂 Ok 30 minut przed podaniem warto je wyjąć z zamrażalnika.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00