Domowe lody kokosowe z mango

5/5 - (Ocen: 1)
Domowe lody kokosowe z mango

Wskazówki

40 minut 6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
141 kcal \ B-1 g \ T-10 g \ W-13 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Mango mrożone lub świeże – 200 g
  • Mleko kokosowe – 300 g (~1/3 opakowania)
  • Syrop z agawy – 45 g (3 łyżki)
  • Truskawki – 110 g (6 sztuk)

Przygotowanie

Do misy blendera wrzucić mango, dolać mleko kokosowe i syrop z agawy. Wszystko dokładnie zmiksować. Truskawki pokroić drobno i wmieszać do kokosowej masy. Przelać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Po ok 30 minutach lody będą gotowe 🙂

W opcji bez maszyny: masę przelewamy do pojemnika, który nadaje się do zamrażalnika. Co 30-60 min mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Po ok 6h będą gotowe 🙂 Ok 30 minut przed podaniem warto je wyjąć z zamrażalnika.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz