Wskazówki
40 minut 6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
141 kcal \ B-1 g \ T-10 g \ W-13 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Mango mrożone lub świeże – 200 g
- Mleko kokosowe – 300 g (~1/3 opakowania)
- Syrop z agawy – 45 g (3 łyżki)
- Truskawki – 110 g (6 sztuk)
Przygotowanie
Do misy blendera wrzucić mango, dolać mleko kokosowe i syrop z agawy. Wszystko dokładnie zmiksować. Truskawki pokroić drobno i wmieszać do kokosowej masy. Przelać do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Po ok 30 minutach lody będą gotowe 🙂
W opcji bez maszyny: masę przelewamy do pojemnika, który nadaje się do zamrażalnika. Co 30-60 min mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Po ok 6h będą gotowe 🙂 Ok 30 minut przed podaniem warto je wyjąć z zamrażalnika.