Szparagi z jajkiem w koszulce i szynką długodojrzewającą

Wskazówki

15 minut  1 porcja
1 porcja to: 320 kcal \ B-26 g \ W-9 g \ T-19 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Szparagi – 250 g (1 mały pęczek)
  • Szynka długodojrzewająca – 30 g (2 plasterki)
  • Masło klarowane – 5 g (1 łyżeczka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Płatki chili – 1 szczypta
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Ocet winny – 1 łyżka
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

Gotujemy jajka w koszulkach. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i oczyszczone szparagi. Smażymy chwilę, doprawiamy chili. Gdy szparagi lekko zmiękną, dorzucamy szynkę i trzymamy ją dosłownie minutkę (po 30s z każdej strony). Szparagi przekładamy na talerz, na wierzchu układamy szynkę i jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z porcją warzyw.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00