Pesto z Bazylii
Pesto z bazylii wspaniale komponuje się z makaronem, grzankami lub w sałatkach. Można przygotować je na różne sposoby – zamiast nasion słonecznika możesz dodać orzeszki piniowe.
Pesto z bazylii wspaniale komponuje się z makaronem, grzankami lub w sałatkach. Można przygotować je na różne sposoby – zamiast nasion słonecznika możesz dodać orzeszki piniowe.
Ciasto francuskie ze szpinakiem to fantastyczny pomysł na szybką przekąskę, która sprawdzi się podczas spotkań rodzinnych lub ze znajomymi.
Dressing miodowo-musztardowy fantastycznie komponuje się z najróżniejszymi sałatkami, zarówno z rybami, kurczakiem i jak i wegetariańskimi.
Zapiekane tortellini to pomysł na pyszny i super szybki obiad 🙂 Nada się też jako kolacja bądź śniadanie na ciepło.
Serniczki na zimno z galaretką i owocami to pomysł na pyszny deser, który idealnie sprawdzi się latem jak i zimą. Fantastycznie smakuje z sezonowymi owocami, ale jeśli ich nie masz, mrożone też się nadadzą.
Klasyczny sos tzatziki (tzatzyki) to idealny dodatek do ryb, mięs (a w tym z grilla). Jest jednym z najbardziej popularnych dań kuchni greckiej.