Wskazówki
30 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 462 kcal \ B-19 g \ T-23 g \ W-43 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 115 kcal \ B-5 g \ T-6 g \ W-11 g \ BŁ-1 g
Składniki
- tortellini, świeże z ricottą i szpin.-1op.(400 g)
- śmietanka 30% – 1 opakowanie (200 g)
- pomidory krojone w puszce – 1 opak. (400 g)
- suszone pomidory z czosnkiem-2 łyżecz.(8 g)
- sól – 1/3 łyżeczki
- pieprz – 1/3 łyżeczki
- brokuły – 1/2 sztuki (250 g)
- szpinak, świeży – 2 garście (50 g)
- pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- ser mozzarella, tarty – 3 garście (90 g)
- pietruszka, natka – 1 łyżeczka (6 g)
Przygotowanie
- Do naczynia żaroodpornego wlej śmietankę. Dodaj przetarte pomidory, przyprawy i wymieszaj. Dorzuć surowe świeże tortellini, część sera, lekko obgotowane brokuły, szpinak i przekrojone pomidorki. Posyp resztą sera.
- Piecz pod przykryciem w 200C przez 15 minut, zdejmij przykrywkę i piecz jeszcze 10 minut
Tortellini zapiekane z warzywami to pomysł na przepyszny i szybki obiad lub kolację. Spróbuj! Nie pożałujesz 🙂