Tortellini Zapiekane z Warzywami

4.6/5 - (Ocen: 5)
Tortellini zapiekane z warzywami

Wskazówki

30 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 462 kcal \ B-19 g \ T-23 g \ W-43 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 115 kcal \ B-5 g \ T-6 g \ W-11 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • tortellini, świeże z ricottą i szpin.-1op.(400 g)
  • śmietanka 30% – 1 opakowanie (200 g)
  • pomidory krojone w puszce – 1 opak. (400 g)
  • suszone pomidory z czosnkiem-2 łyżecz.(8 g)
  • sól – 1/3 łyżeczki
  • pieprz – 1/3 łyżeczki
  • brokuły – 1/2 sztuki (250 g)
  • szpinak, świeży – 2 garście (50 g)
  • pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • ser mozzarella, tarty – 3 garście (90 g)
  • pietruszka, natka – 1 łyżeczka (6 g)

Przygotowanie

  1. Do naczynia żaroodpornego wlej śmietankę. Dodaj przetarte pomidory, przyprawy i wymieszaj. Dorzuć surowe świeże tortellini, część sera, lekko obgotowane brokuły, szpinak i przekrojone pomidorki. Posyp resztą sera.
  2. Piecz pod przykryciem w 200C przez 15 minut, zdejmij przykrywkę i piecz jeszcze 10 minut

Tortellini zapiekane z warzywami to pomysł na przepyszny i szybki obiad lub kolację. Spróbuj! Nie pożałujesz 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.6/5 - (Ocen: 5)

Dodaj komentarz