Wskazówki
15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 579 kcal \ B-35 g \ T-44 g \ W-10 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Jajo – 4 sztuki (200 g)
- Szparagi – 1/2 pęczka (250 g)
- Szynka parmeńska – 3 plastry (45 g)
- Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
- Ser halloumi – 1/2 opakowania (113 g)
- Roszponka – 2 garście (50 g)
- Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
- Oliwki zielone – 1 łyżka (15 g)
- Oliwa – 2 łyżki (20 g)
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Szparagi, ser i jajka możesz przygotować na grillu elektrycznym Kuvings, ale równie dobrze da się je przyrządzić na patelni grillowej.
- Szparagi oczyść, zawiń w szynkę i wrzuć na patelnię. Grilluj, aż będą gotowe. Dopraw solą i pieprzem.
- Roszponkę i pomidorki porządnie przepłukaj, dorzuć oliwki, skrop oliwą, dopraw.
- Wszystkie składniki ułóż na talerzach i zjedz ze smakiem.
Śniadaniowy talerz ze szparagami to propozycja na szybkie, pyszne i bardzo sycące śniadanie. Wystarczy kilka minut i fantastyczny posiłek gotowy.