Śniadaniowy Talerz ze Szparagami

4/5 - (Ocen: 1)
Śniadaniowy talerz ze szparagami

Wskazówki

15 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 579 kcal \ B-35 g \ T-44 g \ W-10 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Jajo – 4 sztuki (200 g)
  • Szparagi – 1/2 pęczka (250 g)
  • Szynka parmeńska – 3 plastry (45 g)
  • Awokado – 1/2 sztuki (70 g)
  • Ser halloumi – 1/2 opakowania (113 g)
  • Roszponka – 2 garście (50 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Oliwki zielone – 1 łyżka (15 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Szparagi, ser i jajka możesz przygotować na grillu elektrycznym Kuvings, ale równie dobrze da się je przyrządzić na patelni grillowej.
  2. Szparagi oczyść, zawiń w szynkę i wrzuć na patelnię. Grilluj, aż będą gotowe. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Roszponkę i pomidorki porządnie przepłukaj, dorzuć oliwki, skrop oliwą, dopraw.
  4. Wszystkie składniki ułóż na talerzach i zjedz ze smakiem.

Śniadaniowy talerz ze szparagami to propozycja na szybkie, pyszne i bardzo sycące śniadanie. Wystarczy kilka minut i fantastyczny posiłek gotowy.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz