Wskazówki
10 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji z dressingiem: 351 kcal \ B-13 g \ T-26 g \ W-15 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 1 porcji bez dressingu: 214 kcal \ B-13 g \ T-16 g \ W-5 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Rukola – 2 garście (60 g)
- Pomidorki koktajlowe – 1 garść (100 g)
- Awokado – 1/4 sztuki (40 g)
- Czerwona cebula – 1/4 sztuki (20 g)
- Ser halloumi – 1/2 opakowania (100 g)
Dressing
- Oliwa – 2 łyżki (20 g)
- Musztarda francuska – 1/2 łyżeczki (5 g)
- Musztarda dijon – 1/2 łyżeczki (5 g)
- Miód – 1 łyżka (25 g)
- Sok z cytryny – 1 łyżka (6 g)
Przygotowanie
Ser zgrilluj. Wszystkie składniki oczyść, pokrój i ułóż na talerzu. Skrop dressingiem.
Sałatka z halloumi, awokado i sosem miodowo-musztardowym to pomysł na pyszny posiłek do pracy lub na uczelnię. Sos spakuj osobno i skrop nim składniki dopiero przed podaniem 🙂
Nie dodałam miodu do dressingu bo nie miałam a mimo to wartość kaloryczna jednej porcji (przepis jest ułożony na jedna porcje) wyszła 584kcal a nie, jak tutaj podane, 351. O co chodzi?
W opisie był błąd. Przepis rozpisany jest na 2 porcje 🙂