
Wskazówki
25 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 446 kcal \ B-24 g \ T-19 g \ W-43 g \ BŁ-2 g
Wartość odżywcza 100 g sałatki: 136 kcal \ B-7 g \ T-6 g \ W-13 g \ BŁ-1 g
Składniki
- tortellini, świeże z ricottą i szpin.-1op.(400 g)
- filet wędzony z piersi kurczaka – 1 szt. (150 g)
- ser cheddar, tarty – 3 garście (100 g)
- papryka czerwona – 1 sztuka (230 g)
- cebula czerwona – 1/4 sztuki (30 g)
- kukurydza konserwowa – 3 łyżki (60 g)
- ogórek zielony – 1 sztuka (220 g)
- koperek – 2 łyżki (8 g)
- majonez – 1 łyżka (30 g)
- jogurt grecki – 4 łyżki (80 g)
- czosnek – 1 ząbek (3 g)
- sól – do smaku
- pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Tortellini ugotuj w osolonej wodzie.
- Kurczaka wędzonego pokrój na niewielkie kawałki.
- Paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę, a kukurydzę odcedź.
- Jogurt wymieszaj z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.
- Wszystkie składniki wymieszaj i podawaj.
Sałatka z tortellini, wędzonym kurczakiem i serem świetnie sprawdzi się podczas spotkań w większym gronie. W zaledwie kilka prostych kroków stworzysz wyjątkowe danie, które zachwyci Twoje kubki smakowe. Możesz ją przygotować na obiad lub w ramach posiłku do pracy.