Różyczki z Ciasta Francuskiego z Cukinią i Kozim Serem

4.5/5 - (Ocen: 2)
Różyczki z ciasta francuskiego z cukinią i kozim serem

Wskazówki

50 minut
6 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 278 kcal \ B-8 g \ T-19 g \ W-18 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 260 kcal \ B-7 g \ T-18 g \ W-17 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • cukinia – 1 sztuka (200 g)
  • ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
  • serek śmietankowy – 1/2 opakowania (68 g)
  • ser kozi, plastry – 1 opakowanie (100 g)

Przygotowanie

  1. Cukinię pokrój w cieniutkie plasterki, wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez minutę. Odsącz.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj serkiem śmietankowym i pokrój na 6 pasków.
  3. Wzdłuż każdego paska ułóż ser kozi oraz plasterki cukinii.
  4. Złóż ciasto i zawiń tak, aby powstała różyczka (widać to na filmie).
  5. Każdą różyczkę przełóż do formy na muffinki i piecz w 180C przez około 35-40 minut.

Różyczki z ciasta francuskiego z cukinią i kozim serem to pomysł na pyszną, efektowną przekąskę, która sprawdzi się podczas spotkań w większym gronie 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.5/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz