Wskazówki
50 minut
6 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 278 kcal \ B-8 g \ T-19 g \ W-18 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 260 kcal \ B-7 g \ T-18 g \ W-17 g \ BŁ-1 g
Składniki
- cukinia – 1 sztuka (200 g)
- ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
- serek śmietankowy – 1/2 opakowania (68 g)
- ser kozi, plastry – 1 opakowanie (100 g)
Przygotowanie
- Cukinię pokrój w cieniutkie plasterki, wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez minutę. Odsącz.
- Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj serkiem śmietankowym i pokrój na 6 pasków.
- Wzdłuż każdego paska ułóż ser kozi oraz plasterki cukinii.
- Złóż ciasto i zawiń tak, aby powstała różyczka (widać to na filmie).
- Każdą różyczkę przełóż do formy na muffinki i piecz w 180C przez około 35-40 minut.
Różyczki z ciasta francuskiego z cukinią i kozim serem to pomysł na pyszną, efektowną przekąskę, która sprawdzi się podczas spotkań w większym gronie 🙂