Przekąski z ciasta francuskiego i cukinii

5/5 - (Liczba ocen: 1)
Przekąski z ciasta francuskiego i cukinią

Wskazówki

30 minut
15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 101 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-9 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
  • Pasta warzywna – 1 opakowanie (180 g)
  • Cukinia – 1/2 sztuki (300 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk (120 g)
  • Czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Tymianek świeży – kilka gałązek
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Ciasto wyciągnij z lodówki.
  2. Cukinię pokrój na plasterki, cebulę w półtalarki a pomidorki na ćwiartki. Wymieszaj wszystko z oliwą, dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozwiń. Przy pomocy szklanki powycinaj kółka.
  4. Każdy krążek posmaruj pastą, a następnie wyłóż cukinię, pomidorki i cebulę. Oprósz solą i pieprzem.
  5. Piecz ok 20 min w 200C.

Takie przekąski z ciasta francuskiego i cukinii świetnie sprawdzą się podczas spotkań ze znajomymi lub rodziną. Przygotowuje się je ekspresowo. Myślę, że każdemu zasmakują 🙂

 

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Liczba ocen: 1)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00