Wskazówki
30 minut
15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 101 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-9 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
- Pasta warzywna – 1 opakowanie (180 g)
- Cukinia – 1/2 sztuki (300 g)
- Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk (120 g)
- Czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
- Oliwa – 2 łyżki (20 g)
- Tymianek świeży – kilka gałązek
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
Przygotowanie
- Ciasto wyciągnij z lodówki.
- Cukinię pokrój na plasterki, cebulę w półtalarki a pomidorki na ćwiartki. Wymieszaj wszystko z oliwą, dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
- Ciasto rozwiń. Przy pomocy szklanki powycinaj kółka.
- Każdy krążek posmaruj pastą, a następnie wyłóż cukinię, pomidorki i cebulę. Oprósz solą i pieprzem.
- Piecz ok 20 min w 200C.
Takie przekąski z ciasta francuskiego i cukinii świetnie sprawdzą się podczas spotkań ze znajomymi lub rodziną. Przygotowuje się je ekspresowo. Myślę, że każdemu zasmakują 🙂