Przekąski z Ciasta Francuskiego i Cukinii

4.1/5 - (Ocen: 17)
Przekąski z ciasta francuskiego i cukinią

Wskazówki

30 minut
15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 101 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-9 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
  • Pasta warzywna – 1 opakowanie (180 g)
  • Cukinia – 1/2 sztuki (300 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk (120 g)
  • Czerwona cebula – 1/2 sztuki (60 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Tymianek świeży – kilka gałązek
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Przygotowanie

  1. Ciasto wyciągnij z lodówki.
  2. Cukinię pokrój na plasterki, cebulę w półtalarki a pomidorki na ćwiartki. Wymieszaj wszystko z oliwą, dopraw tymiankiem, solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozwiń. Przy pomocy szklanki powycinaj kółka.
  4. Każdy krążek posmaruj pastą, a następnie wyłóż cukinię, pomidorki i cebulę. Oprósz solą i pieprzem.
  5. Piecz ok 20 min w 200C.

Takie przekąski z ciasta francuskiego i cukinii świetnie sprawdzą się podczas spotkań ze znajomymi lub rodziną. Przygotowuje się je ekspresowo. Myślę, że każdemu zasmakują 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.1/5 - (Ocen: 17)

Dodaj komentarz