Naleśniki a’la ruskie
Naleśniki a’la ruskie zasmakują każdemu. Robi się je trochę szybciej niż pierogi, a moim zdaniem są smaczniejsze 🙂 Spróbuj koniecznie!
Naleśniki a’la ruskie zasmakują każdemu. Robi się je trochę szybciej niż pierogi, a moim zdaniem są smaczniejsze 🙂 Spróbuj koniecznie!
Orkiszowe placuszki z jabłkami są pyszne na ciepło jak i na zimno, dlatego nadają się do lunchboxa lub dziecięcej śniadaniówki.
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy.
aja, słodzidło i szpinak blendujemy. Wlewamy do miski z mąką, mlekiem, solą i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym) i partiami smażymy naleśniki (z obu stron).
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy.
Ciasto na naleśniki: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym)