Gofry czekoladowe z dodatkami
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy.
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy.
aja, słodzidło i szpinak blendujemy. Wlewamy do miski z mąką, mlekiem, solą i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym) i partiami smażymy naleśniki (z obu stron).
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy.
Ciasto na naleśniki: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym)
Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać przesianą mąkę orkiszową i gryczaną (można dać jeden rodzaj 🙂 ), proszek do pieczenia, oraz mąkę kokosową.