Gofry ze szpinakiem, bananem i mango
Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową.
Owoce miksujemy ze szpinakiem, jajem, mlekiem i olejem. W osobnej misce mieszamy suche składniki, a następnie miksujemy je z masą owocowo-szpinakową.
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Piec w lekko natłuszczonej gofrownicy (o jak najwyższej mocy), do uzyskania złotobrązowego koloru. Odkładać na kratkę (do odparowania wody). Podawać z ulubionymi dodatkami
Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dolewamy gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto, które po kilku minutach powinno być błyszczące i elastyczne. Formujemy 6 kulek, przykrywamy ściereczką i odkładamy na ok. 1 godzinę, aby ciasto odpoczęło.
Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z dodatkami – jogurtem, kiwi i truskawkami.
Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże, cukier oraz sól. Wymieszać. Dodać ciepłą (ale nie gorącą) wodę oraz oliwę. Wymieszać. Ciasto wyrabiać na blacie przez kilka minut, do momentu aż będzie odchodzić od ręki (z początku ciasto mocno się lepi i mogłoby się wydawać, że trzeba dodać mąki.
Zmiksować jaja, mąkę, mleko, oliwę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Konsystencja ma być dość lejąca (w razie czego można dodać więcej mleka/ wody). Usmażyć 6 naleśników.