Wskazówki
30 minut 2 porcje
1 porcja to: 525 kcal \ B-43 g \ W-60 g \ T-12 g \ BŁ-8 g
Składniki
- Mięso z piersi indyka bez skóry – 300 g
- Papryka słodka – 1/2 łyżeczki
- Pieprz – 1 szczypta
- Sól – 1 szczypta
- Czosnek – 1-2 ząbki
- Szpinak świeży – 100 g
- Makaron pełnoziarnisty – 150 g
- Suszone pomidory w oliwie – 6 plastrów
- Gałka muszkatołowa, mielona – 1 szczypta
- Pesto z bazyli – 1 łyżka
- Oliwa – 1 łyżka
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente. Indyka pokroić na kawałki, doprawić papryką, solą, pieprzem i podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę pomidorki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso lekko się zrumieni, dodać pesto i opłukany szpinak. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dorzucić ugotowany makaron i wymieszać. Gotowe