Makaron z indykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Wskazówki

30 minut  2 porcje
1 porcja to: 525 kcal \ B-43 g \ W-60 g \ T-12 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Mięso z piersi indyka bez skóry – 300 g
  • Papryka słodka – 1/2 łyżeczki
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Sól – 1 szczypta
  • Czosnek – 1-2 ząbki
  • Szpinak świeży – 100 g
  • Makaron pełnoziarnisty – 150 g
  • Suszone pomidory w oliwie – 6 plastrów
  • Gałka muszkatołowa, mielona – 1 szczypta
  • Pesto z bazyli – 1 łyżka
  • Oliwa – 1 łyżka

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente. Indyka pokroić na kawałki, doprawić papryką, solą, pieprzem i podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę pomidorki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso lekko się zrumieni, dodać pesto i opłukany szpinak. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dorzucić ugotowany makaron i wymieszać. Gotowe

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo7 masz 7% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00