Jogurt z figami, musem z malin i granolą

Jogurt z figami, musem z malin i granolą

Maliny wrzucić do garnuszka, dolać odrobinę wody i syrop klonowy. Dusić kilka minut. Jogurt wymieszać z miodem, domowym ekstraktem waniliowym (można pominąć). Na spodzie słoiczka/ szklanki ułożyć warstwami: jogurt, domową granolę, chia, mus z malin, figi. Można dodatkowo przystroić listkami mięty.

Pieczona dynia

Pieczona dynia

Dynię pokroić w kostkę (hokkaido nie trzeba obierać). Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym na 200C przez 25-30 minut. Do słoiczka wlać oliwę, sok z cytryny i miód. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do słoiczka.

Ciasteczka owsiane z czekoladą miniatura2

Ciasteczka owsiane z czekoladą

Masło utrzeć z erytrolem (najlepiej zmiksować), dodać jajko i ponownie zmiksować. W misce wymieszać suche składniki: mąkę ryżową, gryczaną, skrobię, proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon (albo przyprawę korzenną).

Danie jednogarnkowe z indykiem, ziemniakami i cukinią

Danie jednogarnkowe z indykiem, ziemniakami i cukinią

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, pokroić na małe kawałki. Marchew i cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na półtalarki. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, porządnie doprawić

Mocno czekoladowy chlebek bananowy miniatura

Mocno czekoladowy chlebek bananowy

Banany (koniecznie dojrzałe!!) ugnieść widelcem na papkę. Masło rozpuścić w rondeku. W misce wymieszać składniki mokre: „udeptane” banany, jajo, masło (można zastąpić olejem kokosowym), erytrol (lub inne słodzidło), domowy ekstrakt waniliowy.