Jogurt z figami, musem z malin i granolą

5/5 - (Ocen: 1)
Jogurt z figami, musem z malin i granolą

Wskazówki

10 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
407 kcal \ B-13 g \ W-73 g \ T-10 g \ BŁ-11 g

Składniki

  • Jogurt naturalny – 150 g (1 mały kubeczek)
  • Miód – 10 g (1 łyżeczka)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Świeże figi – 140 g (2 sztuki)
  • Domowa granola – 30 g (3 łyżki)
  • Nasiona chia – 5 g (1 łyżeczka)
  • Maliny – 70 g (1 garść)
  • Syrop klonowy – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Maliny wrzucić do garnuszka, dolać odrobinę wody i syrop klonowy. Dusić kilka minut. Jogurt wymieszać z miodem, domowym ekstraktem waniliowym (można pominąć). Na spodzie słoiczka/ szklanki ułożyć warstwami: jogurt, domową granolę, chia, mus z malin, figi. Można dodatkowo przystroić listkami mięty.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Jogurt z figami, musem z malin i granolą”

Dodaj komentarz