Sałatka z łososiem wędzonym miniatura

Sałatka z łososiem wędzonym

Sałatę dokładnie przepłukać i porwać na mniejsze kawałki. Ogórka i awokado pokroić w plastry, pomidory w ósemki, fasolę przzepłukać. Łososia podzielić na mniejsze kawałki.

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i bananem

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i bananem

Kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni, przelać wodą i przełożyć do garnka. Zalać mlekiem kokosowym i wodą. Dodać sól i cukier kokosowy (lub dowolne słodzidło). Ugotować – trzeba pilnować by kasza się nie przypaliła!

Naleśniki z kremem kokosowym i malinami

Naleśniki z kremem kokosowym i malinami

Jaja ubić razem z cukrem kokosowym (erytrolem, ksylitolem, cukrem trzcionowym albo zwykłym), budyniem, mąką, kakao, solą, ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym) i mlekiem. Smażyć na patelni lekko przetartej tłuszczem.

Pęczotto z grzybami

Pęczotto z grzybami

Grzyby zalać szklanką wrzątku i namaczać przez kilka godzin, a najlepiej całą noc. Odcedzić (zachowując wodę) i pokroić. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle klarowanym.

Makaron papardelle z kurczakiem i sosem kurkowym miniatura

Makaron papardelle z kurczakiem i sosem kurkowym

Makaron ugotować.  Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło klarowane, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać odsączone kurki.