Naleśnikowe sakiewki z wołowiną w sosie pomidorowym
Zmiksować jaja, mąkę, mleko, oliwę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Konsystencja ma być dość lejąca (w razie czego można dodać więcej mleka/ wody). Usmażyć 6 naleśników.
Zmiksować jaja, mąkę, mleko, oliwę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Konsystencja ma być dość lejąca (w razie czego można dodać więcej mleka/ wody). Usmażyć 6 naleśników.
Sałatę dokładnie przepłukać i porwać na mniejsze kawałki. Ogórka i awokado pokroić w plastry, pomidory w ósemki, fasolę przzepłukać. Łososia podzielić na mniejsze kawałki.
Kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni, przelać wodą i przełożyć do garnka. Zalać mlekiem kokosowym i wodą. Dodać sól i cukier kokosowy (lub dowolne słodzidło). Ugotować – trzeba pilnować by kasza się nie przypaliła!
Jaja ubić razem z cukrem kokosowym (erytrolem, ksylitolem, cukrem trzcionowym albo zwykłym), budyniem, mąką, kakao, solą, ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym) i mlekiem. Smażyć na patelni lekko przetartej tłuszczem.
Grzyby zalać szklanką wrzątku i namaczać przez kilka godzin, a najlepiej całą noc. Odcedzić (zachowując wodę) i pokroić. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle klarowanym.
Makaron ugotować. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło klarowane, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać odsączone kurki.